K chorému Mandelovi nepustia ani Obamu

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 09:02 • 2 min
K chorému Mandelovi nepustia ani Obamu

PRETÓRIA - K chorému juhoafrickému exprezidentovi Nelsonovi Mandelovi sa nedostane ani americký prezident Barack Obama. Potvrdil to v utorok minister pre zahraničné vzťahy JAR Maite Nkoane Mashebane.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov by šéf Bieleho domu Mandelu veľmi rád videl, no ten je "indisponovaný". Obama by mal do JAR prísť koncom týždňa a obaja držitelia Nobelovej ceny mieru plánovali historické stretnutie. Obama je totiž prvým čiernym prezidentom USA, kým Mandela sa stal prvým čiernym prezidentom JAR. Ako na margo zrušeného stretnutia povedal minister, "v mojej krajine, keď je človek indisponovaný, snažíme sa mu dať čas na zotavenie".

Nelson Mandela sa stále nachádza v kritickom stave v nemocnici v Pretórii. Hospitalizovali ho pred 17 dňami pre pľúcnu infekciu, no stav 94-ročného symbolu boja za ľudské práva sa v posledných dňoch náhle a dramaticky zhoršil. Laureáta Nobelovej ceny na jednotke intenzívnej starostlivosti v utorok navštívili príbuzní, priatelia a predstavitelia štátu. Legendárny bojovník proti apartheidu, ktorý sa v roku 1994 stal prezidentom, má dlhodobé zdravotné problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies