K bombovému útoku v centre Káhiry sa prihlásili islamskí militanti

NETKY.SK • 22 September 2014, 10:24 • 2 min
K bombovému útoku v centre Káhiry sa prihlásili islamskí militanti

KÁHIRA - K zodpovednosti za nedeľný bombový útok, pri ktorom v centre Káhiry zahynuli dvaja vysokopostavení policajní dôstojníci, sa prihlásila egyptská militantná skupina s názvom Vojaci Egypta. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Džihádistické zoskupenie, ktoré prevzalo zodpovednosť už za niekoľko predchádzajúcich útokov na policajné ciele, sa k najnovšiemu atentátu prihlásilo v noci nadnes prostredníctvom Twitteru a svojej webovej stránky. 

 

Vo vyhlásení sa uvádza, že použitie výbušného systému proti "dôstojníkom zločineckého aparátu" je súčasťou ťaženia Vojakov Egypta proti bezpečnostným zložkám štátu. Útoky sa podľa vyhlásenia skupiny neskončia, kým "vládnuci tyrani nepadnú a všade nezavládne božia šaría".

 

Od pádu islamistického prezidenta Muhammada Mursího pred vyše rokom sú podobné útoky v Egypte čoraz častejšie.

 

Skupina Vojaci Egypta (Adžnád Misr) ohlásila svoj vznik v januári tohto roka. Vyhlásila, že v reakcii na vlaňajšie zosadenie prezidenta Mursího bude bojovať proti egyptskej vláde a bezpečnostným silám a za nastolenie islamského práva šaría.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies