K bombovému útoku v Aténach sa prihlásili ľavicoví extrémisti

NETKY.SK • 21 December 2015, 18:09 • 2 min
K bombovému útoku v Aténach sa prihlásili ľavicoví extrémisti

ATÉNY - Ľavicová organizácia Ľudoví bojovníci sa prihlásila k bombovému útoku na sídlo Helénskej federácie podnikov (SEV), ku ktorému došlo 24. novembra skoro ráno v centre Atén. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich sa jej 32-stránkové vyhlásenie našlo na USB kľúči umiestnenom za telefónnou búdkou v centre Atén. O jeho obsahu nie je zatiaľ nič známe.

 

Explózia poškodila priečelie budovy, v ktorej sídli spomínaná federácia, avšak nespôsobila zranenia osôb. Polícia totiž lokalitu už skôr uzavrela, pretože neznámy muž telefonicky oznámil odpálenie bomby redakciám dvoch miestnych periodík.

 

Materiálne škody na tomto objekte, ako aj na okolitých obchodných prevádzkach boli však značné. Rovnaké zoskupenie má na svedomí aj viacero výstrelov na izraelské veľvyslanectvo v Aténach z 12. decembra 2014 a podobný útok na rezidenciu nemeckého veľvyslanca v decembri 2013. Ani pri týchto akciách nedošlo k zraneniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies