K bombovému útoku s desiatkami obetí v Iraku sa prihlásil Islamský štát

NETKY.SK • 10 August 2015, 22:32 • 2 min
K bombovému útoku s desiatkami obetí v Iraku sa prihlásil Islamský štát

KÁHIRA - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) sa prihlásila k dnešnému bombovému útoku blízko irackého mesta Bakúba, ktorý si vyžiadal najmenej 40 mŕtvych a 55 zranených.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vyhlásenia, na ktoré odkazuje agentúra Reuters, chceli sunnitskí radikáli odpálením auta naloženého výbušninou na trhovisku zasiahnuť takzvaných "odmietačov", ako nazývajú prívržencov šiitskeho islamu.

 

Okrem útoku severne od Bakúby, ktorá je správnym centrom irackej provincie Dijálá, hlásili výbuch bomby aj v oblasti Kanaán ležiacej východne od mesta, kde zahynulo sedem ľudí a 25 utrpelo zranenia.

 

Obyvatelia provincie Dijála požadovali od bezpečnostných síl väčšiu ochranu po tom, ako militanti z IS minulý mesiac odpálili bombu na trhovisku plnom ľudí a zabili tam 115 ľudí. Irackí predstavitelia pritom ešte v januári vyhlásili víťazstvo nad IS v Dijále.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona