K balíčkom potravinovej pomoci pribudli hygienické potreby

NETKY.SK • 28 November 2016, 15:10 • 2 min
K balíčkom potravinovej pomoci pribudli hygienické potreby

PREŠOV – V Prešove ukončili distribúciu balíčkov sociálnej pomoci. Ešte v lete odkázaní občania dostali potravinové balíčky a v týchto dňoch k ním pribudli hygienické potreby. Mesto ich vydávalo v spolupráci s Arcidiecéznou charitou Košice. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

slovakia

left justify in out

Pomoc bola určená občanom v zlej sociálnej situácii. V Prešove vydali 547 potravinových balíčkov, ktoré pomohli 309 Prešovčanom. Balíček obsahoval viac druhov cestovín, ryžu, sušené strukoviny, olej, múku, cukor, konzervy a instantné polievky. V hygienickom balíčku boli základné potreby ako zubné kefky, pasty, mydlá a šampón. Konkrétne 223 balíčkov vydali pre 178 ľudí v hmotnej núdzi.

 

„Výdaj prebehol plynule, bez akýchkoľvek problémov,“ opísal atmosféru František Kováčik, odborný pracovník odboru sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove. Ako dodal, výdaj sociálnej pomoci sa uskutočnil na troch výdajných miestach, aby obyvatelia jednotlivých častí mesta mali distribučný stánok čo najbližšie k svojmu bydlisku. „Prijímatelia sociálnej pomoci boli informovaní listom o presnom mieste a čase výdaja balíčkov,“ doplnil.

 

Pomoc bola určená pre rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré poberajú príspevok v hmotnej núdzi, pre starobných dôchodcov v hmotnej núdzi, ktorí nemajú príjem zo zárobkovej činnosti, pre príjemcov v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní a nezarábajú, ako aj pre ťažko zdravotne postihnutých v hmotnej núdzi.

 

„Niesť bremeno životného osudu nie je vždy ľahké, preto som rada, že mesto bolo súčasťou tejto akcie a našim Prešovčanom sme touto formou mohli pomôcť,“ povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová.

 

Potravinová a hygienická  forma pomoci pre sociálne slabších obyvateľov sa uskutočnila v rámci Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci 2014 – 2020. V roku 2017 je v pláne pokračovať s výdajom potravinovej a hygienickej pomoci.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies