Južné pobrežie Sumatry zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 14 September 2012, 11:37 • 2 min
Južné pobrežie Sumatry zasiahlo silné zemetrasenie

Južné pobrežie Sumatry zasiahlo silné zemetrasenie - Svet Silné podmorské zemetrasenie zasiahlo časti západnej Indonézie. Informovala o tom dnes agentúra AP s tým, že nie sú známe ani materiálne škody, ani straty na životoch.

slovakia

left justify in out

imgSilné podmorské zemetrasenie zasiahlo časti západnej Indonézie. Informovala o tom dnes agentúra AP s tým, že nie sú známe ani materiálne škody, ani straty na životoch. Varovanie pred cunami tiež nebolo vydané.
      Epicentrum zemetrasenia s magnitúdou 6,2 sa nachádzalo približne 160 kilometrov juhovýchodne od ostrova Mentawai blízko pobrežia Sumatry, spresnil Americký geofyzikálny inštitút (USGS). Zemetrasenie sa odohralo v hĺbke 20 kilometrov.
      Indonézski meteorológovia uviedli, že otrasy bolo cítiť v mestách Padang a Bengkulu a na južnom pobreží Sumatry.
      Indonézia je seizmicky aktívnou oblasťou vďaka svojej polohe v tzv. pacifickom ohnivom kruhu, pásme charakteristickom častým výskytom prejavov vulkanickej činnosti a zemetrasení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies