Južné hranice Maďarska stráži takmer 10-tisíc vojakov a policajtov

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:38 • 2 min
Južné hranice Maďarska stráži takmer 10-tisíc vojakov a policajtov

BUDAPEŠŤ - Takmer 10.000 vojakov a policajtov sa podieľa na posilnenom strážení maďarských hraníc, oznámil v pondelok večer vo verejnoprávnej televízii M1 poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi. Podľa jeho slov technicky vybavené hliadky účinne chránia pred násilným zakázaným prekročením štátnych hraníc.

slovakia

left justify in out

Bakondi zdôraznil, že i keď je tlak na maďarské hranice zo strany migrantov a prevádzačov stále veľký, ilegálnym spôsobom sa cez ne nedostanú.

 

Poradca pripomenul, že od 5. júla je zavedená tzv. hĺbková kontrola hraníc. V zmysle tohto opatrenia narušiteľov v okolí srbských a chorvátskych hraníc, ktorých zadržia v pásme do ôsmich kilometrov od hranice, odprevadia späť k bránam na hraničných zábranách a nasmerujú do najbližšej tranzitnej zóny.

 

Do nedele 10. júla sa pokúsilo ilegálne prekročiť maďarské hranice 1900 ľudí. Z nich sa dostalo na maďarské územie 600 - všetkých však zadržali a odviedli späť. Zvyšným 1300 zabránili narušenie hraníc polícia a vojsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona