Južná Kórea vyzvala svet, aby sa zjednotil proti jadrovému programu KĽDR

NETKY.SK • 28 September 2013, 08:20 • 2 min
Južná Kórea vyzvala svet, aby sa zjednotil proti jadrovému programu KĽDR

NEW YORK - Južná Kórea dnes vyzvala medzinárodné spoločenstvo, aby zjednotilo svoje úsilie proti jadrovému programu KĽDR tak, ako vystúpilo proti použitiu chemických zbraní v Sýrii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Juhokórejský minister zahraničných vecí Jun Pjung-se povedal na Valnom zhromaždení OSN, že Severná Kórea tento rok vystrelila rakety dlhého dosahu a vykonala jadrovú skúšku, čo bolo "do očí bijúce" porušenie rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN.

Jun vyhlásil, že krajiny by mali spolupracovať, aby sa zabránilo ďalšiemu štátu vyzbrojiť sa jadrovými zbraňami. Kritizoval "nehumánne rozhodnutie" KĽDR odložiť plánované stretnutie rodín, ktoré sú od kórejskej vojny v rokoch 1950-53 oddelené. Stretnutie sa malo konať tento týždeň. Bolo vnímané ako znak znižovania napätia.

Minister dodal, že jeho krajina je pripravená Pchjongjangu pomôcť, ak sa rozhodne zmeniť svoje smerovanie. Zástupca Severnej Kórey vystúpi na Valnom zhromaždení OSN na budúci týždeň.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies