Južná Kórea vyzdvihne potopený trajekt Sewol, bude to stáť takmer 67 miliónov

NETKY.SK • 4 August 2015, 10:21 • 2 min
Južná Kórea vyzdvihne potopený trajekt Sewol, bude to stáť takmer 67 miliónov

SOUL - Južná Kórea dnes oznámila, že s konzorciom vedeným Číňanmi sa dohodla na vyzdvihnutí trajektu Sewol, pri potopení ktorého zahynulo vlani v apríli vyše 300 ľudí. Dohodu vo finančnom objeme 85,1 miliardy wonov (66,6 milióna eur) by mohli podpísať túto stredu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo pre oceány a rybárstvo uviedlo, že konzorcium vedené čínskou štátnou spoločnosťou Shanghai Salvage plánuje trajekt s výtlakom 6800 ton vyzdvihnúť v júli budúceho roka.

 

Južná Kórea schválila plány na záchranu trajektu v apríli. Napokon pristúpila na požiadavku rodín obetí, ktoré niekoľko mesiacov v Soule ostro protestovali, aby si ju vymohli. Príbuzní obetí dúfajú, že loď po vyzdvihnutí odhalí podrobnosti o príčine svojho potopenia a tiež telá zvyšných deviatich cestujúcich, ktoré sa doteraz nepodarilo nájsť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies