Južná Kórea vynaložila takmer 200-tisíc eur, aby sa severokórejská delegácia na ZOH 2018 cítila komfortne

NETKY.SK • 22 Február 2018, 10:32 • 2 min
Južná Kórea vynaložila takmer 200-tisíc eur, aby sa severokórejská delegácia na ZOH 2018 cítila komfortne

SOUL - Trojdňová návšteva severokórejskej delegácie na zimných olympijských hrách v Pjongčangu stála Južnú Kóreu takmer 240 miliónov wonov (180.000 eur), informovala vo štvrtok agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie zaplatilo približne 130 miliónov wonov za ubytovanie a po asi 50 miliónov wonov za dopravu a stravu pre severokórejských hostí. Severokórejskú delegáciu tvorili štyria oficiálni predstavitelia, v ktorých sprievode bolo ďalších 18 ľudí.

 

Ako spresnila agentúra Reuters, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una a ďalší predstavitelia KĽDR boli v Soule ubytovaní v päťhviezdičkovom hoteli Walkerhill. Delegácia sa každý deň presúvala zo Soulu do dejiska olympiády na pobreží a dostávala pozvanie na pohostenie v najlepších soulských hoteloch či prezidentskej rezidencii Blue House.

 

Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie okrem toho zo svojho rozpočtu vyčlenilo rekordných 2,1 milióna eur na ubytovanie 418 delegátov ZOH zo Severnej Kórey, ktorí sa nezapojili do športových súťaží. Agentúra Reuters pre porovnanie uviedla, že Medzinárodný olympijský výbor zaplatil za tréning a prípravu 22 severokórejských športovcov, ktorí sa zúčastňujú na zimnej olympiáde v Pjongčangu, spolu 40.000 eur, v prepočte zhruba 1800 eur na osobu.

 

Agentúra Jonhap vo štvrtok s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie informovala, že na slávnostný záverečný ceremoniál hier v Pjongčangu pricestuje zo Severnej Kórey osemčlenná delegácia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies