Južná Kórea vráti stovky tiel padlých čínskych vojakov

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 14:30 • 2 min
Južná Kórea vráti stovky tiel padlých čínskych vojakov

PEKING - Telesné pozostatky stoviek čínskych vojakov, ktorí padli počas Kórejskej vojny, sa po 60 rokoch od uzavretia prímeria vrátia do svojej vlasti. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje navrhla vrátenie telesných pozostatkov približne 360 čínskych vojakov, ktorí sú pochovaní na cintoríne v pohraničnom meste Padžu, minulý týždeň počas oficiálnej návštevy Číny.

Ponuka je vnímaná ako priateľské gesto zvýrazňujúce zlepšovanie vzájomných vzťahov medzi bývalými nepriateľmi, hoci zatiaľ nie je jasné, či Peking ponuku prijme. Čínsky rezort diplomacie dnes uviedol, že záležitosť by sa mala "riešiť ako humanitárny čin".

Telá sú pochované na svahu kopca južne od prísne stráženej hranice medzi Južnou a Severnou Kóreou. Väčšinu mŕtvych čínskych vojakov doteraz neidentifikovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies