Južná Kórea varovala, že môže zostreliť severokórejskú raketu dlhého doletu

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 07:00 • 2 min
Južná Kórea varovala, že môže zostreliť severokórejskú raketu dlhého doletu

Južná Kórea varovala, že môže zostreliť severokórejskú raketu dlhého doletu - Politika Južná Kórea varovala dnes pred možným zostrelením severokórejskej rakety dlhého doletu v prípade, že zablúdi ponad jej územie. Informovala o tom agentúra Associated Pre

slovakia

left justify in out

img

Južná Kórea varovala dnes pred možným zostrelením severokórejskej rakety dlhého doletu v prípade, že zablúdi ponad jej územie. Informovala o tom agentúra Associated Press.
      KĽDR plánuje otestovať raketu na budúci mesiac. Pchjongjang už predtým oficiálne oznámil, že v rámci svojho mierového vesmírneho programu vypustí budúci mesiac na orbitu družicu, ktorú do kozmu ponesie raketa dlhého doletu.
      Severná Kórea označila plánované odpálenie rakety za súčasť svojho mierového vesmírneho programu. Spojené štáty však varujú, že odpálenie tejto rakety by mohlo ohroziť nedávno dosiahnutú dohodu o obnovení dodávok potravinovej pomoci zo strany USA výmenou za to, že Pchjongjang zastaví nukleárne aktivity a umožní návrat inšpektorov OSN do krajiny.
      Juhokórejské zdroje v nedeľu uviedli, že Severná Kórea už previezla raketu na odpaľovaciu rampu na severozápade krajiny a pripravuje sa na jej odpálenie. 
      Správy o aprílovom teste severokórejskej rakety zatienili aj globálny summit  jadrovej bezpečnosti, ktorý sa dnes za účasti 57 krajín a štyroch medzinárodných organizácií vrátane 39 hláv štátov začal v Soule. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies