Južná Kórea v Kunsan vyhlásila priemyselnú krízu, automobilka GM zatvára závod

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 11:00 • 2 min
Južná Kórea v Kunsan vyhlásila priemyselnú krízu, automobilka GM zatvára závod

SOUL - Juhokórejská vláda označila mesto Kunsan za "zónu v priemyselnej kríze". To umožní zvýšiť podporu oblasti po tom, ako americká automobilka General Motors (GM) oznámila plán zatvoriť tamojší závod. Pre oblasť je to ďalšia rana po minuloročnom rozhodnutí uzatvoriť miestne lodenice.

slovakia

left justify in out

Označenie je vyšším stupňom po februárovom označení oblasti za "krízovú zónu pre priemysel a zamestnanosť," na základe ktorej sa vláda zamerala na riešenie otázky nezamestnanosti. Nové označenie umožní Soulu poskytnúť podnikom a zamestnancom v dotknutej oblasti vyššiu finančnú podporu. Tá doplní už skôr oznámenú plánovanú pomoc zo strany centrálnej banky v hodnote 40 miliárd wonov (30,62 milióna eur) pre malé a stredné podniky zasiahnuté rozhodnutím GM zatvoriť závod v Kunsane.

 

Vláda okrem toho nedávno uviedla, že ponúkne úverové záruky a úvery s nízkym úrokom regiónom zasiahnutým firemnou reštrukturalizáciou. Pomoc zhruba za 240 miliárd wonov sa bude týkať aj oblasti okolo Kunsanu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona