Južná Kórea udelila Volkswagenu pokutu 17,8 miliárd wonov

NETKY.SK • 2 August 2016, 09:49 • 2 min
Južná Kórea udelila Volkswagenu pokutu 17,8 miliárd wonov

SOUL - Južná Kórea uložila nemeckej automobilke Volkswagen (VW) pokutu 17,8 mld. wonov (KRW) a pozastavila predaj 80 modelov.

slovakia

left justify in out

Za dôvod označila to, že automobilka falšovala dokumenty o emisných a hlukových testoch. Predstaviteľ juhokórejského ministerstva životného prostredia Hong Dong-kon uviedol, že vláda krajiny s účinnosťou od utorka zrušila certifikáty Volkswagenu, pretože predkladanie sfalšovaných dokumentov úradom je protizákonné.

 

Juhokórejská vláda tvrdí, že od roku 2007 Volkswagen s použitím sfalšovaných dokumentov v krajine predal 83 tis. vozidiel Volkswagen, Audi a Bentley, vrátane niektorých modelov Golf, Jetta, Beetle a Tiguan. "Falšovanie dokumentov je jasným porušením zákona, ktoré narúša základy systému certifikácie áut, takže je opodstatnené zrušiť certifikáty," povedal Hong novinárom. Dodal, že toto opatrenie sa nedotkne majiteľov áut. Hong Dong-kon ďalej uviedol, že Volkswagen dokumenty pravdepodobne sfalšoval preto, aby urýchlil import áut. Napríklad pri dovoze Audi A7 na juhokórejský trh VW predložil výsledky testov pre vozidlo A6, ktoré v krajine nepredáva.

 

Predstavitelia Volkswagenu uviedli, že firma urobila "revízie" dokumentov počas pojednávania minulý týždeň. VW však odmieta pozastavenie predaja ako "prehnané", pretože vozidlá stále spĺňali normy pre úrovne emisií a hluku. Certifikácia vozidla zvyčajne trvá tri mesiace. Audi Volkswagen Korea sa ospravedlnil a uviedol, že čo najskoršie vyriešenie tohto problému je jeho "hlavnou prioritou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies