Južná Kórea sprísni pravidlá pre burzy s kryptomenami

NETKY.SK • 29 December 2017, 15:08 • 2 min
Južná Kórea sprísni pravidlá pre burzy s kryptomenami

SOUL – Veľká decembrová volatilita Bitcoinu stále trvá, keď juhokórejská vláda vyjadrila obavy z nedostatku regulačnej kontroly nad burzami s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Južnou Kóreou sa tento rok prehnal masívny boom v adopcii kryptomien, ktoré sa tu tešie obrovskej popularite. Vláda však nedokázala držať krok s vývojom a obchodovaním v tomto segmente, kde sú medzi burzami bežné arbitrážne transakcie. Juhokórejská vláda v decembri plánovala zrušiť niektoré burzy v krajine a tento týždeň znova tieto plány obnovila.

 

img

 

Podľa agentúry Bloomberg sa na juhokórejských burzách Bitcoin obchoduje takmer o 30% vyššie v porovnaní s priemernými medzinárodnými sadzbami. Momentálne to vyzerá tak, že zákonodarcovia sa v krajine snažia obmedziť, alebo aspoň spomaliť, obrovskú popularitu kryptomien. Vláda v tlačovej správe vyjadrila svoje obavy zo situácie, ktorá je označovaná ako "posadnutosť" kryptomenami v krajine.

 

"Špekulácie s kryptomenami sa v Kórei dostali do iracionálnych sfér. Vláda už ďalej nemôže nechať túto abnormálnu situáciu bez povšimnutia," píše sa v tlačovej správe.

 

img

 

Juhokórejská vláda v tlačovej správe tiež oznámila, že burzám v krajine zakáže, aby ich používatelia mohli vykonávať transakcie prostredníctvom anonymných účtov. Plány vlády, ako získať späť kontrolu nad obchodovaním s kryptomenami, zahŕňajú zákaz bankám poskytovať virtuálne účty pre burzy s kryptomenami. Vláda ďalej plánovala zrušiť burzy s kryptomenami v krajine, avšak od tohto kroku zatiaľ ustúpila.

 

Trh reaguje

 

Vo štvrtok mierne klesla hodnota Bitcoinu aj Etherea a vzhľadom na to, že juhokórejský trh má až pätinový podiel na celosvetovom objeme obchodovania s kryptomenami, mohla to byť reakcia na neistotu spôsobenú najnovšími obavami vlády.

 

 

 

Bitcoin zaznamenal až 12% pokles za 24 hodín, keď klesol zo 14.900 na 13.100 dolárov. Trh sa však do značnej miery zotavil a v čase písania tohto článku (29.12.2017 12:19) sa jeho cena vrátila na úroveň 14.400 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona