Južná Kórea: Podvodníci obrali investorov o 20 miliárd cez Bitcoinovú pyramídu

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 10:00 • 2 min
Južná Kórea: Podvodníci obrali investorov o 20 miliárd cez Bitcoinovú pyramídu

SOUL – Dvaja muži z Južnej Kórey boli odsúdení za vytvorenie Bitcoinovej pyramídovej schémy, pomocou ktorej obrali investorov približne o 20 miliárd kórejských wonov (asi 15 miliónov eur).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sudca okresného súdu v meste Incheon dňa 19. apríla udelil dvojici podvodníkov pokutu vo výške 15 miliónov dolárov a 8 miliónov dolárov.

 

img

 

Podľa správ miestnych médií dvojica podvodníkov začala s pyramídovou schémou ešte v roku 2015 a následne vybudovali viacúrovňovú spoločnosť, ktorá sľubovala investorom vysoké zisky investovaním do Bitcoinu.

 

"Viacúrovňové transakcie predstavujú sociálno-ekonomické riziko, keďže zvyčajne sa do nich zapojí mnoho obetí," uviedol sudca. Pokuty boli udelené s prihliadnutím na sumu, o ktorú dvojica obrala investorov.

 

img

 

Táto správa prichádza len niekoľko dní po tom, čo susedná Čína posilnila svoje úsilie o zastavenie viacúrovňových marketingových programov, ktoré sú zamaskované ako investície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona