Južná Kórea oznámila, že sankcie uvalené na KĽDR zaberajú

NETKY.SK • 26 Január 2018, 08:04 • 2 min
Južná Kórea oznámila, že sankcie uvalené na KĽDR zaberajú

DAVOS - Južná Kórea vo štvrtok oznámila, že pribúdajú dôkazy, že sankcie proti Severnej Kórei účinkujú. Cezhraničné obchody KĽDR s Čínou sú napríklad teraz doslova "zmrazené".

slovakia

left justify in out

Juhokórejská ministerka zahraničných vecí Kang Kjong-wha to vyhlásila, keď sa rozprávala s novinármi popri 48. výročnom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose.

 

Ministerka privítala novú vlnu diplomatických aktivít so Severnou Kóreou, napríklad to, že obe Kórey budú spoločne súťažiť na určitých športových podujatiach počas budúcomesačných zimných olympijských hier, ktoré sa budú konať v Južnej Kórei.

 

Avšak ministerka zdôraznila, že ak má vzájomná diplomacia pokračovať aj po zimnej olympiáde, KĽDR musí uznať, že jej postoj k jadrovým zbraniam je "neprijateľný", a musí sa "odkloniť od tohto kurzu..., nájsť iný smer a držať sa ho".

 

Kang Kjong-wha uviedla, že Južná Kórea chce vidieť vo vývoji situácie "určitý spád", ktorý by mal byť výsledkom zmierenia oboch krajín počas olympiády. Varovala však, že "vzťahy Juhu a Severu sa nemôžu zlepšiť bez určitého pokroku v jadrovej oblasti".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona