Južná Kórea obvinila KĽDR: Sú za hackerskými útokmi na jadrové zariadenia

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:49 • 2 min
Južná Kórea obvinila KĽDR: Sú za hackerskými útokmi na jadrové zariadenia

SOUL – Juhokórejská prokuratúra obvinila v utorok Severnú Kóreu z decembrových kybernetických útokov proti prevádzkovateľom jadrových zariadení v Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

K tomuto zisteniu dospela na základe preverenia internetových adries, ktoré boli pri útokoch použité. Prokuratúra konštatovala, že aj použité postupy sa zhodujú s metódami, aké používajú severokórejskí hackeri. „Kódy použité pri útoku na jadrových prevádzkovateľov boli rovnaké,“ uviedla vo vyhlásení. Juhokórejská vláda reagovala prísľubom, že zvýši kybernetickú bezpečnosť krajiny.


Hackerské útoky sa uskutočnili medzi 9. a 12. decembrom minulého roku. Hackeri napadli emailové schránky vyše 3500 zamestnancov jadrového prevádkovateľa Korea Hydro and Nuclear Power Co Ltd . Útok prevádzku 23 reaktorov nenarušil ani neohrozil a ukradnuté boli len nedôležité údaje. Južná Kórea od začiatku podozrievala svojho severného suseda, s vyšetrovaním jej však pomohla Čína. Aj Spojené štáty koncom minulého roku obvinili KĽDR z hackerského útoku na spoločnosť Sony Pictures.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona