Južná Kórea: Nové regulačné pravidlá chcú pozastaviť obchodovanie

NETKY.SK • 8 Február 2018, 18:59 • 2 min
Južná Kórea: Nové regulačné pravidlá chcú pozastaviť obchodovanie

SOUL - V Južnej Kórei nadobudli platnosť nové pravidlá týkajúce sa obchodovania s kryptomenami. Dané pravidlá sa týkajú anonymného obchodovania. Bankové organizácie sú tým pádom nútené vykonávať nové kontroly, aby boli dodržiavané pravidlá pri obchodovaní. To prinútilo banky, aby sa stali ešte kritickejšími pri hodnotení digitálnych transakcií.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo vieme?

 

Coinpia, jedna z mladších kryptobúrz v Južnej Kórei oznámila, že pozastavuje obchodnú činnosť v dôsledku problémov súvisiacich s bankovníctvom. Vo vyhlásení na internetovej stránke burzy, spoločnosť zverejnila krátku správu: „Pozastavujeme transakcie v dôsledku pozastavenia vkladov KRW.“

 

Oznámenie je reakciou na zmenu legislatívy príchodom nových pravidiel o anonymnom obchodovaní. Tie ovplyvňujú bankové operácie medzi bankami a burzami s kryptomenami. Dodržiavanie pravidiel je povinné a spoločnosť Coinpia nemohla otvoriť bankový účet, ktorý by prijímal vklady KRW.

 

Neochota zo strany bánk s výnimkou štyroch veľkých kórejských búrz ilustruje rozdiely medzi zákonodarcami a bankami. Kým politici uvádzali, že nové regulačné pravidlá nepovedú k zákazu, tak banky dodržiavanie nových pravidiel vyviedlo z rovnováhy.

 

Úrad finančného dohľadu nedávno skontroloval prvých šesť juhokórejských bánk kvôli ich účasti na bankových prevodoch digitálnych mien. Kórejská colná správa uviedla, že na ich burzách sa nachádza približne 600 miliónov dolárov, ktoré by mali súvisieť s organizovaným zločinom.

 

Aký to bude mať vplyv na investorov?

 

Dňa 30. januára vypršal termín pre splnenie požiadaviek na real-name systém účtov. Ide o systém, v ktorom je používateľ pri registrácii povinný použiť pravé identifikačné údaje. Môže použiť pseudonym, avšak reálna totožnosť osoby by bola k dispozícii, ak by boli porušené pravidlá alebo zákony. Kryptomenové burzy v Južnej Kórei musia byť v súlade s týmto nariadením.

 

Zlyhanie spoločnosti Coinpia a ďalších menších búrz bude mať vplyv na juhokórejských investorov. Mohlo by to viesť k vzniku juhokórejského monopolu, ktorý by ublížil konkurencii. Výsledkom bude výrazná dominancia väčších hráčov na trhu.

 

Spoločnosť Coinpia oznámila, že skúma alternatívne spôsoby, ktoré by v budúcnosti pomohli propagovať kryptomenové služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies