Južná Kórea navrhla Severu obnovenie stretnutí rozdelených rodín

NETKY.SK • 6 Január 2014, 10:01 • 2 min
Južná Kórea navrhla Severu obnovenie stretnutí rozdelených rodín

SOUL - Kórejská vojna z rokov 1950-53 rozdelila milióny rodín.

slovakia

left justify in out

Južná Kórea navrhla dnes svojmu severnému susedovi skoré obnovenie stretnutí rodín rozdelených od kórejskej vojny z rokov 1950-53.

Juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje dala podľa agentúry AP podnet, aby sa ďalšie rodinné stretnutie konalo koncom januára 2014, pri príležitosti začiatku nového lunárneho roku.

Prvá schôdzka rozdelených kórejských rodín po troch rokoch sa mala konať už vlani v septembri. Pchjongjang ju však v poslednej chvíli odložil na neurčito, čo zdôvodnil napätými vzťahmi medzi oboma štátmi.

Na podobných osobných stretnutiach alebo prostredníctvom videoprenosu sa od roku 2000 skontaktovalo už vyše 20.800 obyvateľov oboch Kóreí. Ide o veľmi emotívne udalosti - pre mnohých starších Kórejčanov, väčšinou nad 70 rokov, je to posledná šanca vidieť svojich odlúčených, často aj najbližších príbuzných.

Kórejská vojna z rokov 1950-53 rozdelila milióny rodín. Bežní občania z oboch strán hranice nemajú možnosť navzájom komunikovať a prakticky neexistuje poštové, telefónne ani e-mailové spojenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies