Južná Kórea finišuje prípravy na zimné olympijské hry

NETKY.SK • 7 Október 2016, 13:37 • 2 min
Južná Kórea finišuje prípravy na zimné olympijské hry

PJONGČANG - Prípravy na zimné olympijské hry 2018 síce pokračujú podľa plánu, ale koordinačná komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) aj tak nalieha na juhokórejských organizátorov, aby vystupňovali svoje úsilie.

slovakia

left justify in out

Šéfka komisie Gunilla Lindbergová vyslovila celkovú spokojnosť s výsledkami inšpekčnej návštevy Pjongčangu. Výstavba športovísk vraj napreduje v súlade s harmonogramom prác, šesť nových objektov je na 90 percent hotových. Od novembra sa v stredisku začne ďalšia séria 26 testovacích podujatí.


"Pokrok bol badateľný na prvý pohľad. Nepochybujeme o tom, že všetky športoviská budú pripravené na nadchádzajúce testovacie podujatia. Z Pjongčangu odchádzame s pevnejším presvedčením ako po predchádzajúcich návštevách, že budeme svedkami veľkolepých hier," uviedla švédska členka MOV. Prvé testovacie podujatie novej sezóny je na programe 23. - 26. novembra, keď sa v dejisku ZOH 2018 uskutočnia preteky Svetového pohára snoubordistov v big air. Táto atraktívna skokanská disciplína bude mať pod piatimi kruhmi svoju premiéru.


V júni 2017 dokončia novú trať pre rýchlovlaky z letiska v Inčchone do Pjongčangu, do plnej prevádzky ju uvedú v januári 2018. Vzdialenosť sa tým údajne skráti na 90 minút cesty. Lindbergová za slabinu ZOH 2018 označila propagáciu a slabší záujem fanúšikov, čo ešte umocňuje neistota ohľadom účasti hokejistov z NHL na olympijskom turnaji. Vstupenky na súťaže sa začnú predávať 9. februára spolu so spustením odpočítavania záverečných 365 dní do slávnostného otvorenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies