Južná Kórea chce rokovať s KĽDR na vysokej úrovni, predstavitelia sa stretnú v demilitarizovanej zóne

NETKY.SK • 2 Január 2018, 07:02 • 2 min
Južná Kórea chce rokovať s KĽDR na vysokej úrovni, predstavitelia sa stretnú v demilitarizovanej zóne

SOUL - Južná Kórea ponúkla Pchjongjangu uskutočniť 9. januára rokovanie na vysokej úrovni. S odvolaním sa na juhokórejské médiá o tom v utorok informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Juhokórejský minister navrhol, aby sa obe strany stretli v dedine Panmunjom v demilitarizovanej zóne, pričom by prediskutovali účasť Severnej Kórey na februárových zimných olympijských hrách v Pjongčangu, uviedla juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

 

Táto ponuka prišla deň po tom, ako severokórejský vodca Kim Čong-un vo svojom novoročnom prejave vyjadril pripravenosť pre vzájomný dialóg medzi oboma krajinami, avšak neochvejne trval na jadrových ambíciách svojej krajiny. Taktiež povedal, že zvažuje účasť severokórejskej delegácie na zimných olympijských hrách.

 

Juhokórejský prezident Mun Če-in na Kim Čong-unov prejav reagoval so slovami, že zlepšenie vzťahov medzi oboma krajinami priamo súvisí s vyriešením otázky jadrového programu KĽDR, píše agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies