Južná a Severná Kórea sa dohodli na rokovaniach na vysokej úrovni

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 08:45 • 2 min
Južná a Severná Kórea sa dohodli na rokovaniach na vysokej úrovni

SOUL - Južná a Severná Kórea sa dohodli uskutočniť v stredu rozhovory na vysokej úrovni. Predstavitelia oboch krajín budú diskutovať o následných opatreniach v súvislosti s dohodami, ktoré ich lídri uzavreli v apríli na historickom medzikórejskom summite.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to v utorok ministerstvo pre zjednotenie v Soule, ktoré citovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

 

Obe Kórey súhlasili viesť rozhovory na južnej strane pohraničnej dediny Pchanmundžom (tzv. Dedinka prímeria) v demilitarizovanej zóne Kórejského polostrova. Severokórejskú 29-člennú delegáciu povedie Ri Son-kwon, šéf Výboru pre mierové zjednotenie Kórey. Súčasťou delegácie budú aj predstavitelia z oblasti športu a ekonomických záležitostí spolu s novinármi, spresnilo ministerstvo.

 

Ide o prvé rozhovory predstaviteľov oboch krajín po medzikórejskom summite, ktorý sa konal koncom apríla v demilitarizovanej zóne. Lídri Severnej a Južnej Kórey Kim Čong-un a Mun Če-in sa na ňom dohodli, že sa budú usilovať o úplné jadrové odzbrojenie Kórejského polostrova a ešte tento rok formálne ukončia kórejskú vojnu z rokov 1950-1953.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona