Juventus zvládol svoju misiu, na ťahu je Neapol

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 12:29 • 2 min
Juventus zvládol svoju misiu, na ťahu je Neapol

TURÍN - Futbalisti talianskeho klubu Juventus Turín môžu už v pondelok podvečer oslavovať zisk majstrovského titulu v Serie A 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Turínčania v nedeľu večer zvíťazili v rámci 35. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde Fiorentiny 2:1 a ako líder poradia majú o dvanásť bodov viac než hráči SSC Neapol na druhej priečke. Juventus ešte odohrá tri zápasy, Neapol štyri - vrátane pondelkového na ihrisku AS Rím (15.00 h). Po úspechu "starej dámy" vo Florencii je jasné, že ak chce tím spod Vezuvu okolo slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka naďalej živiť svoju nádej na celkové prvenstvo, musí v Ríme bezpodmienečne zvíťaziť. Juventus tak môže mať istotu najskôr po skončení stretnutia svojho jediného konkurenta. Ak SSC v pondelok zvíťazí, Turínčanom dá definitívu akýkoľvek bodový zisk Juventusu alebo akékoľvek zaváhanie Neapola v zostávajúcej časti ligovej sezóny.

Fiorentina siahala v nedeľu na remízu, no v závere duelu brankár Juventusu Gianluigi Buffon zlikvidoval pokutový kop chorvátskeho útočníka Nikolu Kaliniča. "Buffon je najreprezentatívnejší hráč tohto klubu," vyhlásil tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre oficiálny web svojho zamestnávateľa a dodal: "Jeho slová majú inú váhu než slová kohokoľvek iného, aj keď toto mužstvo má veľa dôležitých postáv. Voľakedy sme boli skupinou, stali sme sa tímom."

Juventus v ostatných 25 ligových zápasoch 24-krát zvíťazil a napriek slabšiemu vstupu do sezóny predstihol SSC na čele Serie A. Neapolskí zverenci Maurizia Sarriho zo štyroch doterajších aprílových duelov v Serie A vyťažili len šesť bodov. Neapol dosiaľ naposledy triumfoval v najvyššej talianskej súťaži v roku 1990 ešte s legendárnym Argentínčanom Diegom Maradonom v kádri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies