Juventus v lige neloví zo siete, blízko k rekordu aj Buffon

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 09:50 • 2 min
Juventus v lige neloví zo siete, blízko k rekordu aj Buffon

BERGAMO - Nie je vylúčené, že niektorí z futbalistov talianskeho klubu Juventus Turín by nedokázali správne odpovedať na otázku, kedy naposledy v rámci tamojšej najvyššej súťaže Serie A inkasovali gól.

slovakia

left justify in out

Obrana "starej dámy" na čele s brankárom Gianluigim Buffonom si totiž v ostatných deviatich zápasoch udržala čisté konto, Juventus nedeľňajším víťazstvom 2:0 na pôde Atalanty Bergamo vyrovnal vlastný rekordný zápis a aj počin AC Miláno. Deväť duelov bez gólu vo svojej sieti bol aj milánsky Inter, avšak na prelome dvoch sezón, nie v rámci jedného ročníka, podotkol portál goal.com. Pre úplnosť, správnou odpoveďou na pomyselnú otázku pre futbalistov Juventusu je 10. január 2016 - na ihrisku Sampdorie Janov prekonal Buffona v rámci 19. kola jeho krajan Antonio Cassano.

 

Líder najvyššej talianskej súťaže Juventus v piatok privíta siedme Sassuolo, hrá sa od 20.45 h. Ak Turínčania neinkasujú, osamostatnia sa v príslušných štatistikách s novým rekordom - desať zápasov v rade bez inkasovaného gólu v Serie A.

 

Okrem Juventusu sa môže v piatok tešiť z dosiahnutia nového rekordu aj jeho 38-ročný gólman Buffon. Ten si drží čistý štít už 843 minút a v historických tabuľkách Serie A je tretí. Legendárny Dino Zoff je na druhom mieste (903 minút v sezóne 1972/1973), prvenstvo patrí niekdajšiemu brankárovi AC Miláno Sebastianovi Rossimu (929 minút, 1992/1993).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies