Juventus už deväťkrát v sérii zvíťazil a je v hre o titul

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:18 • 2 min
Juventus už deväťkrát v sérii zvíťazil a je v hre o titul

TURÍN - Na sklonku októbra patrila futbalistom Juventusu Turín v tabuľke Serie A dvanásta priečka s chabou bilanciou 3 víťazstiev a až 4 prehier z 10 zápasov. Vtedy si hráči slávneho klubu a zároveň obhajcu trofeje v talianskej najvyššej súťaži povedali dosť a zatrúbili na veľký obrat.

slovakia

left justify in out

V posledný októbrový deň prišlo víťazstvo v derby nad FC Turín (2:1) a potom už len samé trojbodové zápisy. Nedeľňajší triumf na trávniku Sampdorie Janov (2:1) bol deviatym v sérii a klub z Piemontu sa razom opäť ocitol v boji o titul. Momentálne má Juventus z 19 zápasov už 39 bodov a v tabuľke na druhom mieste dvojbodové manko na vedúci Neapol.

"Náš zápasový film v tejto sezóne má dve časti. Tá prvá bola desivá a počas prvých desiatich kôl nám nepriniesla veľa radosti, skôr utrpenia. V tej druhej sme sa však vrátili do hry a opäť sa bavíme futbalom,“ vyhlásil tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre server Gazzetta dello Sport. Muž, ktorý vlani doviedol Juventus až do finále Ligy majstrov (tam podľahol FC Barcelona 1:3) prezradil, že od začiatku veril v pozitívny obrat. "Máme iných hráčov ako vtedy, keď sme začínali túto sezónu. Vtedy sa viacerí po príchode do tímu iba zapracovávali do zostavy. Postupne sa ich výkony stabilizovali, a je normálne, že ak sa zlepšujú individuality, ide hore aj výkon celého mužstva,“ vysvetlil Allegri.

Podľa skúseného trénera na zisk majstrovského titulu, tzv. scudetta, bude treba získať 82 bodov, čiže dvakrát toľko, čo má momentálne líder tabuľky Neapol. Juventus je druhý aj vďaka nečakanej prehre Interu Miláno so Sassuolom. "Súťaž je vyrovnaná, ale zároveň nie je núdza o zakopnutia favoritov. Inter aktuálne zahral veľmi dobre, napriek tomu prehral. Myslím si však, že Inter aj Neapol zostanú v hre o titul až do konca,“ uviedol Allegri na serveri football-italia.net.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies