Juventus utŕžil ďalšiu prehru, Buffon sa nechce vyhovárať na rozhodcov

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:48 • 2 min
Juventus utŕžil ďalšiu prehru, Buffon sa nechce vyhovárať na rozhodcov

SASSUOLO - Keď sa už zdalo, že úradujúci taliansky futbalový šampión Juventus Turín sa otriasol z niekoľkých neúspechov zo začiatku sezóny, prišla opäť nečakaná prehra. Zverenci trénera Massimiliana Allegriho v stredajšom dueli 10. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A prekvapujúco podľahli na pôde Sassuola 0:1.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" ťahala do stredy päťzápasovú sériu bez prehry vo všetkých súťažiach. V mestečku patriacom do regiónu Emilia-Romagna však nedokázala vyťažiť z dominancie vo viacerých herných aspektoch. Jediný gól zápasu strelil už v 20. min Nicola Sansone, keď ukážkovo zrealizoval priamy voľný kop. Dvadsaťštyriročný krídelník, ktorý si už raz obliekol aj reprezentačný dres Talianska, je rodákom z Mníchova, kde pôsobil v mládežníckych tímoch aj B-mužstve tamojšieho Bayernu. Snahu "Juve" o zvrat v stretnutí pribrzdil tesne pred prestávkou v 39. min Giorgio Chiellini. Skúsený zadák putoval po druhej žltej karte predčasne pod sprchy. Kapitán Turínčanov Gianluigi Buffon po štvrtej prehre v aktuálne sezóne Serie A vyhlásil, že obhajca trofeje musí prestať hľadať príčiny neúspechov v rozhodcoch a hráči by mali začať preberať zodpovednosť za výsledky.


"Skóre po prvom polčase bolo neakceptovateľné. Keby sme boli provinčným klubom, možno by som bol spokojný s tým, ako sme hrali počas oslabenia. Avšak vzhľadom na to, aké sú každoročne ciele Juventusu, vraciame sa domov nesmierne sklamaní. Ako kapitána tímu ma bolí na duši, keď vidím, ako si moje mužstvo neuvedomuje dôležitosť zápasu. Rozhodcovia nerobia chyby schválne, červenú kartu pre Chielliniho by sme nemali využívať ako výhovorku," vyhlásil pre oficiálnu stránku svojho zamestnávateľa 37-ročný gólman Buffon. Juventusu patrí po neúplnom desiatom kole 12. priečka s rovnakým počtom bodov a mierne aktívnym skóre 11:9. V sobotu ho čaká ďalšie náročné meranie síl, keď na domácej pôde privíta mestského rivala FC (začiatok o 18.00 h SEČ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies