Juventus stále sníva sen o treble

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 09:42 • 2 min
Juventus stále sníva sen o treble

FLORENCIA - Taliansky futbalový klub Juventus Turín triumfoval v utorňajšom odvetnom stretnutí semifinále národného pohára (Coppa Italia) na pôde AC Fiorentina 3:0 a napriek domácej prehre 1:2 v prvom zápase postúpil do finále.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" naklonila postupové misky váh na svoju stranu už v prvom polčase, keď sa presadili Alessandro Matri a Roberto Pereyra, dvaja hráči, ktorí sú v Turíne na hosťovaní z AC Miláno, resp. Udinese Calcio.

 

Jednoznačný výsledok spečatil po zmene strán v 59. min stopér Leonardo Bonucci. Juventus sa vo finále stretne s úspešnejším z dvojice Lazio Rím - SSC Neapol. Kým Rimania majú aktuálne formu ako hrom, keď zvíťazili v ostatným siedmich dueloch Serie A, Neapolčania v rámci talianskych súťaží nezvíťazili od 23. februára, keď doma zdolali Sassuolo (2:0). Pred stredajšou odvetou sú bližšie k postupu "Partenopei" vďaka remíze na ihrisku súpera 1:1 v prvom dueli.

 

Juventus je v hre ešte vo všetkých súťažiach. Okrem pohára má nakročené aj k zisku majstrovského titulu v Serie A a v prestížnej Lige majstrov ho čaká štvrťfinálový dvojzápas proti AS Monaco. "Vo Florencii sme chceli mať od začiatku zápas pod kontrolou. Podarilo sa nám meniť rytmus hry a zasiahli sme slabé miesta domácich. Nečakal som taký jasný výsledok. Chýbalo nám totiž viacero dôležitých hráčov (Paul Pogba, Carlos Tévez, Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon, pozn.). To len dokazuje, že sme výborná partia a všetci z nej si zaslúžia nosiť dres ´bianconeri´. Naši fanúšikovia snívajú o zisku treble. Musíme byť naďalej flexibilní a premýšľať o najbližších zápasov, nie o konci cesty," vyhlásil pre Rai Sport obranca Juventusu Giorgio Chiellini.

 

Tréner domácich Vincenzo Montella bol po zápase frustrovaný z výsledku. "Je zrejmé, že rozdielom medzi Juventusom a zvyškom Talianska je veľký. Z rezultátu cítime horkosť, ale nemáme žiadne výčitky. Gratulujeme Juventusu. Snažili sme sa, ale neboli sme dosť dobrí. Súper si zaslúžil postúpiť, ale občas mal aj šťastie. Teraz sa budeme sústrediť na Serie A a Európsku ligu," povedal Montella pre rovnakú televíznu stanicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies