Juventus stále myslí na prvé miesto, Allegri: Sme na správnej ceste

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:59 • 2 min
Juventus stále myslí na prvé miesto, Allegri: Sme na správnej ceste

TURÍN - Šesť minút pred koncom stredajšieho súboja Ligy majstrov proti Olympique Lyonu prišli futbalisti Juventusu Turín o zaistenie si postupovej miestenky. Situácia v H-skupine sa však výraznejšie nezamotala, hoci minimálnu šancu na jarné osemfinále si po vydretom bode udržal aj Lyon.

slovakia

left justify in out

Talianskeho šampióna poslal do vedenia v 13. minúte premenenou penaltou Gonzalo Higuain. Elitný kanonier, ktorý prišiel v lete za rekordnú čiastku z SSC Neapol, mohol zaklincovať súpera aj tesne pred polčasom. V stopercentnej príležitosti však prestrelil hosťujúcu bránu a udržal Olympique v hre o cenný bod. Ten Lyon napokon vydrel v 85. minúte po priamom kope a presnej hlavičke Corentina Tolissa. Pre Juventus to bol vôbec prvý gól, ktorý inkasoval v tohtosezónnej edícii súťaže. "Gól ma veľmi teší, pretože vďaka nemu sme si udržali malú šancu na postup. Teraz sa pokúsime zdolať Záhreb a budeme dúfať, že Juventus zdolá Sevillu. Potom sa plne nastavíme na záverečný skupinový zápas, ktorý hráme proti Seville doma," avizoval Tolisso.

 

Domáci v stredu oslavovali dva "stovkové" míľniky. Stý zápas v Lige majstrov si odkrútil brankár Gianluigi Buffon a Higuain strelil gól s rovnakým poradovým číslom na Apeninskom polostrove. Radosti z dosiahnutia historických mét chýbala len tá víťazná. "Triumf bol dôležitý, aby sme si matematicky zabezpečili postup. V Lige majstrov však musíte mať aj šťastie. Stále sme v hre o prvé miesto v skupine. Myslím si, že Juventus je v tejto súťaži na správnej ceste. Bolo by ideálne zabezpečiť si postup v predstihu, ale do Sevilly by sme potom možno cestovali unavení a pripravili sa tak o prvé miesto," pragmaticky vyhodnotil situáciu kouč domácich Massimiliano Allegri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies