Juventus stále bez prehry, Neapol bez Hamšíka zvíťazil nad nováčikom z Parmy

NETKY.SK • 27 September 2018, 10:08 • 2 min
Juventus stále bez prehry, Neapol bez Hamšíka zvíťazil nad nováčikom z Parmy

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín v novom ročníku talianskej Serie A stále pokračujú vo víťaznom ťažení.

slovakia

left justify in out

 Úradujúci šampióni zdolali v stredu Bolognu 2:0 a udržali si na čele tabuľky trojbodový náskok pred SSC Neapol. Vicemajster v zostave bez slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka zdolal nováčika z Parmy 3:0.

Juventus rozhodol o svojom triumfe už v prvých dvadsiatich minútach. Skóre otvoril Paulo Dybala a o štyri minúty neskôr po nezištnej prihrávke Cristiana Ronalda stanovil konečný výsledok Blaise Matouidi. "V zápase s Bolognou veľmi dobre fungovala spolupráca medzi Ronaldom a Dybalom. Je prirodzené, že čím dlhšie spolu hrajú, tým viac si rozumejú. Myslím si však, že obaja môžu plniť aj úlohu podhrotových hráčov sa vysunutým Mariom Mandžukičom. Cristiana som v druhom polčase mohol vystriedať a šetriť ho na sobotňajší dôležitý domáci zápas s Neapolom. Videl som však na ňom, že veľmi chce streliť gól, hral veľmi dobre," povedal tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Neapol nastúpil proti Parme bez Hamšíka i Belgičana Driesa Mertensa, ktorý sa dostal na ihrisko po hodine hry. Už po štyroch minútach sa strelecky presadil odchovanec SSC Lorenzo Insigne a po prestávke dvomi gólmi spečatil triumf "partenopei" poľský útočník Arkadiusz Milik.

"Teší ma, že na San Paolo mohli po záverečnom hvizde znieť oslavné chorály. Chceli sme našich fanúšikov potešiť ziskom troch bodov. Z dvoch gólov mám radosť, no verím, že som si nejaký ušetril aj na šláger v Turíne. Bude to pre nás zápas jesene. V uplynulej sezóne sme tam dokázali zvíťaziť 1:0, teraz by sme radi zopakovali podobný kúsok, aj keď sme si vedomí veľkej sily Juventusu," citovala slová Milika agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies