Juventus stále bez prehry, Fiorentina nevyhrala už sedem zápasov

NETKY.SK • 2 December 2018, 11:58 • 2 min
Juventus stále bez prehry, Fiorentina nevyhrala už sedem zápasov

FLORENCIA - Futbalisti Juventusu Turín sú v tejto sezóne talianskej Serie A na ihriskách súperov stále stopercentní.

slovakia

left justify in out

V 14. kole zvíťazili na pôde Fiorentiny 3:0 a pred druhým Neapolom, ktorý má k dobru pondelňajší duel na ihrisku Atalanty Bergamo, majú už jedenásťbodový náskok. Fiorentina čaká na víťazstvo už sedem zápasov.

 

Domáci sa tabuľkového lídra vôbec nezľakli a od úvodu stretnutia dávali najavo, že nechcú len brániť. Dôkazom bol pokus Marca Benassiho, ktorý prudkou strelou tesne vedľa ľavej žrde vystrašil Wojciecha Szczesneho- Z úvodného gólu sa však tešili hostia, keď po narážačke s Paulom Dybalom prenikol do pokutového územia domácich Rodrigo Bentancur a strelou do protipohybu prekonal brankára Lafonta. “Fialky“ nezložili zbrane a zápas mal stále vysoké tempo. Dva strelecké pokusy Federica Chiesu zneškodnil Szczesny a priamy kop Cristiana Ronalda zmaril akrobatickým zákrokom Alban Lafont. “Stará dáma“ si však 13. víťazstvo v tejto sezóne nenechala uniknúť a v rozmedzí 10 minút definitívne pochovala nádeje domácich na bodový zisk. Svojím prvým gólom v sezóne zvýšili v 69. minúte na rozdiel dvoch gólov Giorgio Chiellini a v 79. premenil po ruke Edmilsona pokutový kop Ronaldo, ktorý je s desiatimi gólmi na delenom prvom mieste tabuľky ligových strelcov s Krzysztofom Piatekom z Janova.

 

“V mojom mužstve sú veľkí šampióni, veľké talenty, ale predovšetkým veľkí muži. Technika však sama o sebe nestačí, čo potrebujete je predovšetkým pokora. Potrebujete hráčov, ktorí sú ochotní uštvať súpera, pracovať pre svojich spoluhráčov a prebehnúť extra vzdialenosť,“ nešetril chválou na adresu svojich zverencov tréner Juventusu Massimiliano Allegri. “Vedeli sme, že to nebude ľahké, ale skoro sme začali udávať tempo hry. V druhom polčase nám súper robil problémy, ale zaslúžene sme zvíťazili. Keď máte v útoku tak talentovaných hráčov, nemusíte im dávať veľa inštrukcií a je veľmi dôležité príliš ich nezväzovať taktikou. Stačí k nim dostať loptu,“ uzavrel svoje hodnotenie Allegri.

 

“Bielo-čierni“ na pôde súpera v tejto sezóne ešte nestratili ani bod. V Serii A naplno nebodovali len v domácom zápase proti FC Janov (1:1). Fiorentina prehrala doma po prvý raz v tejto sezóne. Z víťazstva sa naposledy tešila ešte 30. septembra v zápase proti Atalante (2:0). Odvtedy majú zverenci trénera Pioliho bilanciu 5 remíz a 2 prehry. “Nastúpili sme proti najsilnejšiemu tímu v krajine. Výsledok je pre nás veľmi krutý a podľa môjho názoru nereflektuje dianie na ihrisku. Momentálne sa tabuľkovo nenachádzame tam, kde chceme byť. Naším cieľom však naďalej zostáva pohárová Európa,“ nestrácal po zápase nádej tréner toskánskeho tímu Stefano Pioli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona