Juventus porazil Neapol, médiá ospevujú „nekonečného“ Buffona

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 15:22 • 2 min
Juventus porazil Neapol, médiá ospevujú „nekonečného“ Buffona

Turínsky Juventus sa v tejto sezóne Serie A nečakane trápi. Šampión posledných deviatich ročníkov bojuje len o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Taliansky gigant bol suverénom predošlých sezón, v práve prebiehajúcej to však pod vedením neskúseného Andreu Pirla nie je žiadna hitparáda. Stará dáma mala po 28. kolách na konte len 56 bodov a nachádzala sa na delenom 4. mieste spoločne s SSC Neapol, s ktorým včera zvládla náročný „šesťbodový“ súboj a posunula sa na 3. priečku pred Atalantu Bergamo.

 

Stolička trénera Pirla bola pred súbojom poriadne nahnutá a podľa talianskych médií dostal poslednú šancu na nápravu. Okrem nevýrazných výkonov v lige totiž Juventus vyhorel aj v Lige majstrov, kde v osemfinále nestačil na outsidera z Porta a na konte má najhoršie výsledky za posledných desať rokov.

 

 

Juventus ale včera zabral a zvíťazil v pomere 2:1. Úvodný gól stretnutia strelil v 13. minúte v poslednom čase kritizovaný Cristiano Ronaldo, v 73. minúte skóroval Paolo Dybala, a tak gól Lorenza Insigneho z pokutového kopu v závere stretnutia už nič neznamenal. Fantastický výkon podal Federico Chiesa, ktorý je azda najlepším hráčom Bianconeri v tejto sezóne a pre klub predstavuje obrovský prísľub do budúcnosti.

 

Médiá však vyzdvihli predovšetkým prínos nestarnúceho Gianluigiho Buffona, ktorý nastúpil v základnej zostave. 43-ročný brankár podľa športových denníkov potvrdil svoju večnú mladosť a ukázal, že jeho kolega a brankárska jednotka Wojciech Szczesny je medzi tyčami menej istý. Noviny La Gazzeta dello Sport mu udelili známku 7 s poznámkou „starý nekonečný Buffon nikdy nesklame“.

 

 

V tejto chvíli je otázne, či Buffona uvidíme v drese Juventusu aj v budúcej sezóne. Hoci sa legendárny brankár vyjadril, že by chcel chytať ešte tri roky, nebráni sa ani koncu kariéry, do úvahy podľa najnovších správ prichádza aj posledné pôsobenie v zahraničí. Gigi chytá za Juventus od roku 2001, v roku 2018 si na jednu sezónu odskočil do Paríža Saint-Germain, inak je jeho bohatá kariéra spojená s najúspešnejším talianskym klubom. Pred príchodom do Juve pôsobil v Parme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona