Juventus po remíze AS Rím cítil šancu, dokonale ju využil

NETKY.SK • 11 November 2013, 09:44 • 2 min
Juventus po remíze AS Rím cítil šancu, dokonale ju využil

TURÍN - Futbalisti Juventusu Turín vyhrali nedeľňajšiu bitku o priebežné druhé miesto v najvyššej talianskej súťaži nad SSC Neapol pomerne presvedčivo 3:0.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" ťahá na ligovej scéne šnúru štyroch víťazstiev a bez inkasovaného gólu. Sieť sa za gólmanom turínskeho tímu netrepotala už viac ako 360 minút, naposledy 20. októbra na pôde Fiorentiny (2:4).

Juventus dosiahol desiate víťazstvo v ročníku a pomaly sa doťahuje na rímsky AS, ktorý po desiatich plných bodových zásahoch po sebe zaváhal v nedeľu už druhý raz. Po remíze v predchádzajúcom kole na pôde FC Turín (1:1) sa zrodil nerozhodný výsledok aj na Olympijskom štadióne v Ríme proti nováčikovi zo Sassuola (1:1). Rimania prišli o jednogólové vedenie v samom závere. Juventus zaostáva za AS Rím po 12 kolách len o jediný bod, Neapol o štyri. 

Skóre zápasu na Juventus Stadium otvoril už v 2. min španielsky dlháň Fernando Llorente po prihrávke pätou od Carlosa Téveza. Druhý gól do siete Neapolu pridal režisér turínskej hry Andrea Pirlo, keď perfektne trafil z priameho kopu. V múre vtedy stál aj slovenský reprezentant Marek Hamšík. Desať minút pred koncom napriahol z 20 metrov Paul Pogba a stanovil konečný výsledok. "Keď inkasujete tak skoro na takom štadióne, nikdy nie je ľahké sa vrátiť do zápasu. V druhom polčase však súper strelil ďalšie dva krásne góly," povedal po stretnutí tréner Neapola Rafael Benítez pre Sky Sports. "Videli sme, že AS Rím svoj súboj nevyhral a to nám dalo extra motiváciu. Mali sme veľkú príležitosť. Aj keď je cesta za titulom veľmi dlhá, víťazstvo proti Neapolu je dôležité," uviedol Llorente. 

AS Rím viedol nad Sassuolom ešte v 90. min 1:0 po vlastnom góle Alessandra Longhiho, domácich šokoval v úplnom závere v neprehľadnej situácii pred bránkou 19-ročný útočník Domenico Berardi. "To je to, čo sa stáva, keď nedáte druhý gól. Ale ak budeme pokračovať v takejto hre ako dnes, víťazstvá prídu. Stále sme na prvom mieste," poznamenal tréner AS Rudi Garcia. 

V 13. kole rímsky AS privíta Cagliari, Neapol Parmu a Juventus sa predstaví na ihrisku Livorna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies