Juventus obhájil double, AC opäť bez pohárovej Európy

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 10:25 • 2 min
Juventus obhájil double, AC opäť bez pohárovej Európy

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín získali majstrovské double. Po triumfe v lige sa tešili aj z víťazstva v Talianskom pohári, keď vo finále zdolali AC Miláno 1:0 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 110. minúte duelu Alvaro Morata.

slovakia

left justify in out

Juventus tak ako prvý taliansky tím v histórii dokázal obhájiť vlaňajšie víťazstvá v lige i národnom pohári. Celkovo to je už 11. triumf v pohári "starej dámy", ktorá pred niekoľkými týždňami získala aj 32. scudetto.

 

Hrdina Morata prišiel na ihrisko iba dve minúty pred svojím víťazným gólom, pri ktorom pravačkou premenil center Juana Cuadrada. "Som veľmi šťastný z tohto zápasu i triumfu v lige. Kamarát mi pred zápasom povedal, že nastúpim a skórujem. Musíme pogratulovať aj Milánu, odohrali výborný zápas. Dnes bolo ťažké vyhrať," povedal Morata.

 

V základnej zostave AC nastúpil slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka, v 112. minúte ho vystriedal Mario Balotelli.

 

Miláno prišlo o poslednú šancu prebojovať sa do pohárovej Európy, keďže v lige skončilo až na siedmom mieste. V kontinentálnych súťažiach tak bude chýbať už tretí rok po sebe. Namiesto AC si v budúcej sezóne zahrá Európsku ligu maličké Sassuolo.

 

"Hrali sme tak, ako sme mali, ale nestačilo to. Sme veľmi sklamaní. Myslím si, že sme si zaslúžili viac, ale v týchto zápasoch je najdôležitejšie skórovať v pravý moment. Ak by sme hrali celú sezónu tak ako dnes, rozprávali by sme sa inak," povedal kapitán AC Riccardo Montolivo.

 

finále Talianskeho pohára:

AC Miláno - Juventus Turín 0:1 pp (0:0)

Gól: 110. Morata

/J. Kucka (Miláno) hral do 112. minúty/

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona