Juventus nezaháľa, priviedol Di Maríu a Pogbu

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 13:24 • 2 min
Juventus nezaháľa, priviedol Di Maríu a Pogbu

Turínsky Juventus chce v budúcej sezóne bojovať o najvyššie méty. Nedávny vládca talianskej Serie A skončil v uplynulých dvoch sezónach na 4. mieste tabuľky a neuspel ani v prestížnej Lige majstrov. Spiaceho giganta majú na víťaznú vlnu vrátiť nové posily.

slovakia

left justify in out

Prvou z nich je 34-ročný Ángel Di María, ktorý po vypršaní zmluvy v parížskom St. Germain prichádza zadarmo a podpísal ročný kontrakt. Argentínsky futbalista bude mať za úlohu stabilizovať zálohu turínskeho klubu, ktorá patrí k najslabším článkom zostavy a fanúšikovia ju dlhodobo kritizujú. V PSG sa ofenzívnemu hráčovi darilo, za sedem rokov sa tešil zo zisku piatich majstrovských titulov a ďalších trofejí.

 

 

Kuróznejšou posilou je Paul Pogba, ktorý do Turína priletel z Manchesteru United a prichádza takisto zadarmo. Najzaujímavejšie na celom prestupe je, že ho Stará dáma v roku 2012 priviedla z anglického klubu ako voľného hráča. Pogba v Juventuse futbalovo vyrástol a stal sa z neho jeden z najlepších hráčov sveta, United preto za neho o štyri roky neskôr zaplatili Talianom 105 miliónov eur, čo bol v tom čase prestupový rekord.

 

Pogba však v Premier League nedokázal dlhodobo podávať rovnaké výkony ako v Taliansku, a tak sa do Juventusu sťahuje opäť, tentokrát bez agenta Mina Raiolu, ktorý pred niekoľkými týždňami umrel. Majster sveta z roku 2018 rozdával na turínskom letisku úsmevy na všetky strany a dnes ráno absolvoval lekársku prehliadku. Ak všetko dopadne dobre, klub jeho návrat potvrdí aj oficiálne.

 

 

Juventus bude musieť riešiť aj zmeny v obrane, keďže Holanďan Matthijs De Ligt sa rozhodol odísť. Niekdajší supertalent nepodával v Taliansku také výkony, ako sa od neho očakávali, a tak ho bude chcieť vedenie Juventusu speňažiť. Najviac sa špekuluje o záujme Chelsea a Bayernu, medzi možnými náhradami figurujú mená ako Koulibaly, Bremer, Gabriel či Milenkovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona