Juventus môže už v stredu získať štvrtý titul v rade

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 12:22 • 2 min
Juventus môže už v stredu získať štvrtý titul v rade

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín sa už v stredu môžu v predstihu radovať zo svojho štvrtého titulu v Serie A v rade. Stane sa to, ak doma v 33. kole najvyššej talianskej dlhodobej súťaže zdolajú Fiorentinu a zároveň Lazio Rím pred vlastnými fanúšikmi nezaboduje naplno s poslednou Parmou. K celkovo 31. "scudettu" by viedol aj scenár s remízou Juve, prehrou Lazia a nevíťazstvom AS Rím aj SSC Neapol.

slovakia

left justify in out

Juventus šesť kôl pred koncom súťaže vedie pred Laziom o 14 bodov, na AS má náskok 15 bodov a pred Neapolom 17 bodov. V prípade rovnosti by rozhodovala bilancia zo vzájomných zápasov. "Stará dáma" ju má proti obom rímskym prenasledovateľom lepšiu, nad SSC zvíťazila 3:1, ešte ich čaká jeden súboj. Realistickejšie je, že definitíva padne až v 34. kole rozloženom do 2. - 5. mája, pričom zainteresované kluby budú hrať najneskôr v nedeľu.

 

Taliansky futbal sa minulý týždeň radoval z prieniku až troch svojich zástupcov (Juventus - LM, Fiorentina a Neapol - EL) do semifinálovej fázy kontinentálnych pohárov, čo je najpočetnejší kontingent od roku 2003, potom však nasledovali deprimujúce udalosti okolo nedeľňajšieho turínskeho derby (prekvapivo 2:1 pre FC). Na autobus Juventusu zaútočili fanúšikovskí radikáli kameňmi a fľašami, odvetou bola explózia pyrotechniky uprostred skupinky prívržencov "býkov" a hádzanie vytrhaných sedadiel.

 

"Som už unavený a frustrovaný z toho, ako sú správy o výsledkoch našich športovcov sprevádzané referátmi takéhoto typu. Škody na imidži za nedajú vyčísliť," povzdychol si šéf národného olympijského výboru CONI Giovanni Malago.

 

"Voči nepriateľom športu nebude zhovievavosti. Sú to chuligáni. Chválim políciu, ktorá identifikovala a zadržala páchateľov útoku na autobus Juventusu aj strojcov explózie na štadióne," skonštatoval minister vnútra Angelino Alfano.

 

"Aj osemročné dieťa by kompetentným poradilo, čo treba urobiť: aplikovať opatrenia anglického typu a pustiť policajtov na štadióny. Zodpovední však akoby boli hluchí, keď to dokola opakujeme," posťažoval sa prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis.

 

Zo športového hľadiska zverenci Massimiliana Allegriho ľutovali prvú prehru v "Derby della Mole" od roku 1995, ale hľadia vpred. "Mrzí nás to. Nemali sme potrebné šťastie. Pokračujeme však v púti za trofejou," napísal na Twitteri Leonardo Bonucci.

 

Lazio sa skôr bude v závere súťaže zameriavať na to, aby si udržalo druhú priečku znamenajúcu automatický štart v skupinovej fáze Ligy majstrov. "Musíme zaťať zuby, lebo sú pred nami veľmi náročné týždne," upozornil kouč Stefano Pioli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies