Juventus môže mať istotu, Neapol ešte nevzdáva boj

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 14:34 • 2 min
Juventus môže mať istotu, Neapol ešte nevzdáva boj

TURÍN - Boj o titul v najvyššej talianskej futbalovej súťaži Serie A vrcholí a už po víkende môže byť známy majster Apeninského polostrova pre sezónu 2015/2016. Štyri kolá pred koncom je lídrom obhajca prvenstva Juventus Turín, ktorý má o deväť bodov viac než SSC Neapol na druhej priečke.

slovakia

left justify in out

Matematika a pravidlá Serie A velia Turínčanom jasne - na definitívu potrebujú ešte štyri body, postačí im však aj to, ak v najbližšom kole získajú viac bodov než Neapolčania. Juventus v nedeľu nastúpi v rámci 35. kola na pôde Fiorentiny (20.45 h); Neapol v kádri so slovenským reprezentantom Marekom Hamšíkom odohrá svoj zápas až v pondelok, od 15.00 bude bojovať na ihrisku AS Rím. "Stará dáma" tak môže mať istotu celkového prvenstva najskôr po skončení stretnutia Neapola.

"Neapol môže zvíťaziť vo všetkých štyroch zostávajúcich dueloch, my potrebujeme štyri body. Tri chceme získať proti Fiorentine. Je mi fuk, či budeme oslavovať titul pri televízii," vyhlásil tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre oficiálny web svojho zamestnávateľa, citoval ho web ESPN FC. Juventus v ostatných 24 ligových zápasoch 23-krát zvíťazil a napriek slabšiemu vstupu do sezóny predstihol SSC na čele Serie A. Neapolskí zverenci Maurizia Sarriho zo štyroch doterajších aprílových duelov v Serie A vyťažili len šesť bodov. Neapol dosiaľ naposledy triumfoval v najvyššej talianskej súťaži v roku 1990 ešte s legendárnym Argentínčanom Diegom Maradonom v kádri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona