Juventus má šancu na treble, ktoré ma zatiaľ len osem klubov

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 14:43 • 2 min
Juventus má šancu na treble, ktoré ma zatiaľ len osem klubov

TURÍN - Taliansky Juventus Turín sa v júni môže stať deviatym klubom európskej futbalovej histórie so ziskom prestížneho treble.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" už má v sezóne 2014/2015 na svojom konte domáci ligový aj pohárový titul, k prieniku do úspešnej spoločnosti už chýba zverencom trénera Massimiliana Allegriho len celkový triumf v Lige majstrov. Taliani sa v nej prebojovali do berlínskeho finále, v ktorom v sobotu 6. júna nastúpia proti katalánskemu veľkoklubu FC Barcelona. Na celkové prvenstvo v prestížnej európskej tímovej súťaži Juventus čaká už 19 rokov, naposledy sa mu to podarilo v sezóne 1995/1996. "Nebolo jednoduché vyhrať ligu aj pohár, ale dokázali sme to. Prečo sa teda nepokúsiť o tretiu trofej?" povedal kouč Allegri po stredajšom pohárovom triumfe.

 

Spomenuté treble sa doteraz podarilo získať iba ôsmim klubom, premiérovo v roku 1967 škótskemu Celticu Glasgow. O päť rokov neskôr to zopakoval holandský Ajax Amsterdam a o ďalších dvanásť rokov anglický FC Liverpool. Nasledovali holandský PSV Eindhoven (1988), anglický Manchester United (1999), španielsky FC Barcelona (2009), taliansky Inter Miláno (2010) a nemecký Bayern Mníchov (2013). 

 

Spomenutí Katalánci z Barcelony majú šancu v aktuálnej sezóne dosiahnuť treble druhýkrát, čo sa doteraz nepodarilo inému európskemu mužstvu. Barca však má pred sebou okrem berlínskeho duelu o titul v LM aj finále národného Kráľovského pohára (Copa del Rey) proti mužstvu Athletic Bilbao, ktoré sa koná 30. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies