Juventus je v karanténe, jeden z hráčov mal pozitívny test na koronavírus

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 10:25 • 2 min
Juventus je v karanténe, jeden z hráčov mal pozitívny test na koronavírus

TURÍN – Neviditeľný nepriateľ zvaný koronavírus nespôsobuje vrásky na čele len organizátorom či športovcom na OH v Tokiu. Nepríjemné komplikácie musí pred novou sezónou riešiť aj taliansky gigant Juventus.

slovakia

left justify in out

Hráči klubu sa ocitli v karanténe po tom, čo bol jeden z nich pozitívne testovaný. Ide o tuniského reprezentanta Hamzu Rafiu, ktorý nastupoval od roku 2019  za mužstvo do 23 rokov a debut v A-tíme absolvoval v januári tohto roka. „V súlade s platnou legislatívou a po dohode s miestnou hygienou sa celý tím nachádza v izolácii,“ znie v oficiálnom stanovisku.

 

 

Hráči, ktorí budú mať negatívne testy, sa síce môžu pripravovať v tzv. bubline, vonkajší kontakt mimo tréningovú skupinu im však povolený nebude. Juventus mal už zajtra nastúpiť v rámci prípravy proti Monze, 8. augusta si má zmerať sily s Barcelonou a 22. augusta ho čaká premiéra v novej sezóne talianskej ligy, ktorú odštartuje duelom s Udinese.

 

Stará dáma  za sebou nemá úspešný ročník 2020/2021. Neskúsený tréner Andrea Pirlo nedokázal s mužstvom obhájiť titul v Serii A a po deviatich sezónach v rade tak futbalové Taliansko spoznalo nového šampióna, ktorým sa stal milánsky Inter, nenávidený rival Juventusu. Bianconeri skončili len na 4. mieste tabuľky a účasť v Lige majstrov zachraňovali až v poslednom kole proti Neapolu. Pirla na lavičke vystriedal staronový kormidelník Massimiliano Allegri, z klubu odišiel aj kritizovaný športový riaditeľ Fabio Paratici, ktorý zamieril do londýnskeho Tottenhamu.

 

 

Kritika sa nevyhla ani hviezdnemu Cristianovi Ronaldovi, ktorý síce vo všetkých súťažiach nastrieľal v drese Juventusu v minulej sezóne 44 gólov, bolo mu však vyčítané, že mužstvo hrá „často na neho“ a trpí tak útočná fáza hry. Hoci sa špekulovalo o jeho výmene do parížskeho PSG za argentínskeho kanoniera Maura Icardiho, podľa najnovších informácií ostane v klube aj v nasledujúcej sezóne, pričom Juventus opustí až o rok ako voľný hráč. Vedenie sa totiž potrebuje zbaviť jeho vysokého platu, ktorý na prestupovom trhu predstavuje pre klub obrovskú prekážku.

 

 

Hlavnou posilou mužstva by sa mal stať majster Európy Manuel Locatelli, ktorý preferuje prestup do Turína pred lukratívnejšími ponukami z Anglicka. „Locatelli chce hrať za Juventus, musíme sa však najskôr dohodnúť. Ak nesplnia naše podmienky, ostane u nás. Záujem je aj o Domenica Berardiho, po 8. auguste ale nebudeme predávať nikoho,“ prezradil športový riaditeľ Sassuola Giovanni Carnevalli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies