Juventus a Livorno sa v kauze Mutu obrátili na arbitrážny súd

NETKY.SK • 1 November 2013, 13:51 • 2 min
Juventus a Livorno sa v kauze Mutu obrátili na arbitrážny súd

LAUSANNE - Rumunský útočník mal v roku 2004 pozitívny dopingový test na kokaín. Doplatil naň sedemmesačným trestom zákazu činnosti a vyhadzovom z Chelsea.

slovakia

left justify in out

Talianske futbalové kluby Juventus Turín a Livorno sa odvolali na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne voči nariadeniu FIFA, že musia pomôcť zaplatiť Adrianovi Mutuovi viac než 21 miliónov eur, ktoré dlží londýnskej Chelsea.

Arbitrážny súd potvrdil, že dostal separátne podnety od Juventusu i od Livorna, zatiaľ ale neurčil temín prejednania prípadu. Kauza Mutu sa pred CAS dostáva už štvrtýkrát.

Rumunský útočník mal v roku 2004 pozitívny dopingový test na kokaín. Doplatil naň sedemmesačným trestom zákazu činnosti a vyhadzovom z Chelsea, ktorá zaňho v roku 2003 pri prestupe z Parmy zaplatila 15 miliónov eur. Po uplynutí dištancu odišiel zakončovateľ do Juventusu Turín, pričom "The Blues" nedostali za neho ani cent.

Športový arbitrážny súd potom rozhodol, že Mutu musí londýnskemu klubu zaplatiť 17,2 milióna eur ako kompenzáciu za ujmu po dokázaní užívania kokaínu. Čiastka sa medzičasom zvýšila o úroky až na 21 miliónov.

Podľa FIFA sú za to čiastočne zodpovední aj Juventus a Livorno a mali by tak pomôcť Mutuovi pri splácaní dlhu. Mutu po odchode z Chelsea pôsobil v sezóne 2005/2006 v drese Juventusu, ktorý získal rumunského reprezentanta vďaka licenčnej spolupráci s Livornom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies