Justin Timberlake venoval svoj koncertný dokument Princeovi

NETKY.SK • 11 Október 2016, 15:25 • 2 min
Justin Timberlake venoval svoj koncertný dokument Princeovi

BRATISLAVA - Americký spevák a herec Justin Timberlake venoval koncertný dokumentárny film Justin Timberlake + the Tennessee Kids (2016) zosnulému hudobníkovi a spevákovi Princeovi.

slovakia

left justify in out

"Ovplyvnil hudbu nás všetkých. Myslím, že môžem hovoriť nielen za seba, ale aj za muzikantov mojej generácie i tých, ktorí prídu po nás. Veľa som toho od neho odpozeral, či už vedome alebo nevedome. Venujem ten film jemu. Cítim, že to tak má byť," vyjadril sa 35-ročný Američan v rozhovore pre portál E! News.


Snímka zaznamenáva posledný koncert vyše dvojročného svetového turné 20/20 Experience, ktorý sa konal vlani v januári v lasvegaskej MGM Grand Garden Aréne. Réžie sa ujal americký filmár Jonathan Demme. Producentom je Gary Goetzman. Svetovú premiéru absolvoval dokument 13. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte a od stredy 12. októbra si ho budú môcť diváci a diváčky pozrieť prostredníctvom streamovacej služby Netflix.


Prince patril medzi najväčších hudobných novátorov v dejinách. Za svoj život vydal 39 štúdioviek. Na konte mal sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. Zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov. "Viedol som s ním tie najlepšie, najveselšie (áno, bol nesmierne vtipný) a najplodnejšie diskusie o hudbe...Jeho vplyv je v každej piesni, ktorú som napísal. Som smutný, ale usmejem sa vždy, keď si spomeniem, že som mal to šťastie osobne ho spoznať," napísal Timberlake v deň hudobníkovej smrti na sociálnu sieť Instagram.


Justin Randall Timberlake pochádza z Memphisu v americkom štáte Tennesee. Kariéru v zábavnom priemysle odštartoval už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified a úspech zaznamenal aj s druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006).

 

V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience - 2 of 2. Počas kariéry zatiaľ získal deväť cien Grammy, tri BRIT Awards či štyri Primetime Emmy.

 

Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Sociálna sieť (2010), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013). Jedným z jeho najnovších projektov je animovaný film Trollovia (2016), na ktorom sa podieľal ako výkonný hudobný producent, prepožičal hlas jednej z postavičiek a nahral singel Can't Stop The Feeling. Do slovenských kín sa snímka dostane 3. novembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies