Justin Timberlake a Will.i.am čelia žalobe za plagiátorstvo

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:06 • 2 min
Justin Timberlake a Will.i.am čelia žalobe za plagiátorstvo

BRATISLAVA - Amerického speváka a herca Justina Timberlakea spoločne s rapperom a producentom Will.i.amom zažalovali predstavitelia vydavateľstva PK Music Performance, ktorí tvrdia, že ich spoločná pieseň Damn Girl je plagiátom skladby A New Day (Is Here At Last) hudobníka J. C. Davisa.

slovakia

left justify in out

Singel A New Day (Is Here At Last) vyšiel v roku 1969, pričom ho zložil Perry Kibble z formácie A Taste of Honey. Ten v rovnakom roku získal na hudobnú kompozíciu skladby aj autorské práva, ktoré po jeho smrti v roku 1999 prešli na jeho sestru Janis McQuinton. Tá ich potom začiatkom decembra 2015 previedla na svoju spoločnosť PK Music Performance. Jej predstavitelia okrem Timberlakea a Will.i.ama zažalovali aj viacero vydavateľstiev vrátane Sony Music Entertainment, pričom žiadajú bližšie nešpecifikované odškodné a zákaz reprodukcie, distribúcie a verejnej produkcie skladby Damn Girl, ktorá pochádza z Timberlakeovho albumu FutureSex/LoveSounds (2006).

 


Tridsaťpäťročný Justin Randall Timberlake odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny 'N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified so singlami ako Cry Me A River či Rock Your Body a úspech zaznamenal aj so spomínanou druhou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006). V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience - 2 of 2. Počas kariéry získal deväť cien Grammy, tri BRIT Awards či štyri Emmy. Okrem hudby sa venuje i herectvu. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

 


Will.i.am, vlastným menom William James Adams Jr., sa preslávil pôsobením vo formácii The Black Eyed Peas, s ktorou vydal zatiaľ šesť albumov. Preraziť sa jej podarilo v roku 2003 hitom Where Is The Love? z tretieho albumu Elephunk. Medzi jej ďalšie hity patria skladby ako Shut Up, My Humps, Hey Mama, Don't Lie, Don't Phunk With My Heart, Pump It, I Gotta Feeling, The Time (Dirty Bit), Boom Boom Pow, Meet Me Halfway či Just Can't Get Enough. Will.i.am debutoval ako sólový interpret v roku 2001 albumom Lost Change, po ktorom nasledovali nahrávky Must B 21 (2003), Songs About Girls (2007) a #willpower (2013).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies