Justin Timberlake a Kate Winslet hviezdia v novom filme Woodyho Allena Koleso zázrakov

NETKY.SK • 1 Január 2018, 07:30 • 2 min
Justin Timberlake a Kate Winslet hviezdia v novom filme Woodyho Allena Koleso zázrakov

BRATISLAVA – Film Koleso zázrakov od nezničiteľného tvorcu Woodyho Allena je polonostalgické retro o zauzlených láskach drobných ľudí s prvkami gangsterky. Do slovenských kín prichádza už v prvom týždni nového roka.

slovakia

left justify in out

Aj tentokrát získal Woody Allen pre svoj film špičkové herecké hviezdy súčasnosti. V hlavných úlohách sa predstavia Kate Winslet, James Belushi, Juno Temple a tiež spevák Justin Timberlake, ktorý už niekoľkokrát dokázal svoje herecké kvality.

 

Režisér sa svojím novým filmom vracia do 50. rokov minulého storočia na Coney Island pri New Yorku. Plavčík Mickey (Justin Timberlake) rozpráva príbeh, ktorý je možno trochu prifarbený jeho fantáziou. Život Ginny (Kate Winslet), emocionálne nestabilnej bývalej herečky, ktorá práve pracuje ako servírka, nie je príliš šťastný. Živorí na promenáde na Coney Islande, kde jej manžel Humpty (Jim Belushi), s ktorým k sebe príliš nepasujú, pracuje ako obsluha kolotoča. Obaja majú svoju vlastnú minulosť. Jedného dňa medzi nich prikvitne manželova dcéra (Juno Temple), ktorá sa otcovi už dávnejšie odcudzila, ale teraz sa potrebuje skryť pred svojím manželom – mafiánom a jeho kumpánmi. No a Ginny sa v tom čase zamiluje do plavčíka pracujúceho na pláži.

 

Ako mnoho ďalších Allenových filmov, aj Koleso zázrakov je príbeh, ktorý v sebe zahŕňa lásku a zradu. „Vždy ma priťahovali hlavne problémy a komplikovanosť ženskej duše. Po stáročia majú muži tendenciu byť menej demonštratívni, čo sa týka ich utrpenia. Muži utrpenie ukazovať nesmú. Zatiaľ čo ženy sú vo svojich emóciách otvorenejšie. Natočil som veľa komediálnych príbehov, ale keď som sa rozhodol pre dramatický, takmer vždy bol o ženách v kritických situáciách,“ komentoval Woody Allen.

 

Ako povedal, chce, aby jeho postavy boli výzvou pre najtalentovanejšie herečky. Podľa Kate Winsletovej je Ginny z nového filmu veľmi komplikovanou postavu, ktorú nebolo ľahké zvládnuť a herečka z toho mala obavy. „Bola som vydesená, pretože som mala pocit, že neviem, kde začať. Bola pre mňa veľká zodpovednosť, aby som zahrala niekoho takého zložitého ako reálnu postavu, mala som strach, aby sa z nej nestala karikatúra,“ povedala pre marketing filmu.

 

Ďalším "hrdinom" filmu je samotný Coney Island, kedysi rekreačno-zábavná zóna najväčšieho amerického veľkomesta. Jej obrovské ruské koleso požičalo filmu názov. Podľa W. Allena mal Coney Island pre neho vždy zvláštne čaro. Túto lokalitu využil už pri natáčaní filmu Annie Hall (1977). Má na toto miesto šťastné spomienky z čias, keď tam chodil ako dieťa. „Zakaždým ma to tam zaujalo. Rušné miesto s množstvom ľudí, dialo sa tam stále toľko vecí! Z toho miesta sršala živelná atmosféra. Vždy som si myslel, že je tam provokatívna atmosféra, dokonalá pre dramatický príbeh,“ povedal.

 

Koleso v názve filmu má i metaforický význam. „Postavy príbehu svojím spôsobom dokola opakujú rovnaký typ správania,“ povedal Jim Belushi. „Aj keď Humpty veľmi túži po zmene, aj keď Ginny túži po zmene, stále vo svojom správaní opakujú rovnaké vzory. Je to začarovaný cyklus ich životov a vzájomných závislostí, z ktorého sa nemôžu vymaniť.“

Woody Allen dodáva: „Pohľad z kolesa zázrakov je nádherný. Ale keď ste pod ním, v reálnom živote, kúzlo mizne. To koleso vo filme symbolizuje prvok romantiky a krásy, ale tiež prvok márnosti a zmaru.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies