Justin Bieber spôsobil rozruch zápisom do knihy návštev v Dome Anny Frankovej

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 07:41 • 2 min
Justin Bieber spôsobil rozruch zápisom do knihy návštev v Dome Anny Frankovej

AMSTERDAM - Rozruch vyvolal 19-ročný kanadský spevák Justin Bieber svojim zápisom do návštevníckej knihy v Dome Anny Frankovej, kde sa nachádza múzeum na pamiatku jednej z najznámejších obetí nacizmu.

slovakia

left justify in out

"Bolo naozaj inšpirujúce prísť sem. Anne bolo skvelé dievča. Dúfajme, že by bola 'belieber' (fanúšička Justina Biebera)," citovalo múzeum spevákove slová na svojom konte na sieti Facebook.
      

Bieber sa zdržal viac ako hodinu s priateľmi a ochrankármi v dome, kde sa mladé nemecké dievča židovského pôvodu dva roky schovávalo so svojou rodinou pred nacistami, kým ich 4. augusta 1944 neprezradili.
      

Anne Franková zomrela začiatkom marca 1945 vo veku 15 rokov v koncentračnom tábore Bergen-Belsen. Život počas ukrývania zachytila vo svojom denníku, ktorý sa zachoval a po vojne vyšiel v knižnej podobe. V dome, kde sa schovávala, otvorili 3. mája 1960 múzeum.
      

"Napriek tragickému osudu Anny Frankovej nemôže (Bieber) myslieť len na seba," napísal v reakcii jeden z návštevníkov stránky múzea. "Nemal právo takto hovoriť," napísal ďalší.
      

Niektorí používatelia sa však mladého speváka zastali. "Súdite ho príliš prísne, nezabúdajte, že je to len chlapec, ktorý sa snaží nájsť svoju cestu v živote," napísal jeden z nich. Ani samotné múzeum nevidí na slovách speváka nič zlého.
      

Justin Bieber je v súčasnosti na svetovom turné s názvom Believe na podporu predaja rovnomenného albumu, ktorý debutoval na druhom mieste rebríčka Billboard Hot 100.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona