Justin Bieber a jeho kolega Usher už nečelia žalobe

NETKY.SK • 6 Január 2017, 12:02 • 2 min
Justin Bieber a jeho kolega Usher už nečelia žalobe

BRATISLAVA - Kanadský spevák Justin Bieber a jeho americký kolega Usher už nečelia žalobe za porušenie autorských práv. Z toho dvojicu ešte v roku 2013 obvinili Devin Copeland a Mareio Overton, ktorí tvrdia, že Bieberova skladba Somebody to Love z roku 2010 je kópiou ich rovnomennej piesne z roku 2008. Sudca teraz rozhodol, že podobnosť medzi skladbami je "veľmi malá".

slovakia

left justify in out

Vlani v novembri federálny sudca Douglas Miller navrhol zamietnutie žaloby. Svoje rozhodnutie odôvodnil nedostatočnými dôkazmi na potvrdenie obvinenia, že 22-ročný rodák z Londonu a 38-ročný Usher mali prístup k nahrávke a následne sa dopustili plagiátorstva.


Dvojica na hudobníkov podala žalobu v roku 2013, pričom sudkyňa Arende Wright Allen ju nasledujúci rok v marci zamietla. Po prešetrení odvolávacím súdom však žaloba v júni 2015 znovu nadobudla platnosť. Vtedy Copeland a Overton od Biebera a Ushera žiadali odškodné 10 miliónov dolárov.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies