Justiční zamestnanci nenastúpili do práce ani v Dunajskej Strede a Galante

NETKY.SK • 19 Február 2015, 13:26 • 2 min
Justiční zamestnanci nenastúpili do práce ani v Dunajskej Strede a Galante

DUNAJSKÁ STREDA - V Dunajskej Strede štrajkuje dnes takmer všetkých 53 justičných zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Podľa slov predsedníčky Okresného súdu (OS) Dunajská Streda Anny Móroczovej, tak ako na všetkých, aj tu funguje podateľňa, pracuje tiež riaditeľka správy súdu. „Keď nesedím v pojednávacej miestnosti, tak dvíham telefóny aj ja, podávam informácie tým, ktorí nevedia, že prebieha štrajk. Nebolo ich veľa, vybavila som asi šesť telefonátov,“ priblížila situáciu predsedníčka. Dodala, že sudcovia sú prítomní, niektorí aj pojednávajú. Zamestnanci nenastúpili do práce, okrem jednej asistentky, ktorá plní svoje povinnosti pri službukonajúcom sudcovi. "Asistentky, ktoré sú dnes neprítomné, svoju prácu budú musieť urobiť v nasledujúcich dňoch," ozrejmila predsedníčka OS.
     

Móroczová očakáva od štrajku, že sa trochu zlepší finančná situácia administratívneho aparátu. „My sudcovia ich podporujeme, vieme, že sú určité nedostatky, ktoré treba napraviť,“ konštatovala.
     

Obyvatelia dunajskostredského okresu boli pravdepodobne dobre informovaní o justičnom štrajku. Počas 90 minút okrem jedného zvedavca sa nikto nepristavil a neprečítal si ani oznam na vchodových dverách.
     

„Na OS Dunajská Streda bolo na dnešný deň vytýčených 38 pojednávaní v občianskoprávnych veciach. Z týchto pojednávaní odročili 19. Jeden sudca, ktorý má 13 vytýčených vecí, bude pojednávať pomocou nahrávania. Text sa dodatočne prepíše do zápisnice. Veci, v ktorých súd rozhoduje rozsudkom bez nariadenia ústneho pojednávania, teda dôjde k verejnému vyhláseniu rozsudku, odročené nie sú,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu Trnava Viktória Pagáčová.       
     

Podľa šéfa štrajkového výboru justičných zamestnancov Filipa Dema na OS v Galante štrajkuje 64 zo 67 justičných zamestnancov. V Galante odročili 44 civilných pojednávaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies