Justícia sa bude opäť zaoberať kauzou Jany Nagyovej a Vojenského spravodajstva

NETKY.SK • 6 September 2014, 06:56 • 2 min
Justícia sa bude opäť zaoberať kauzou Jany Nagyovej a Vojenského spravodajstva

PRAHA - Česká justícia sa opäť bude zaoberať prípadom niekdajších šéfov Vojenského spravodajstva Milana Kovandu a Ondreja Páleníka, ako aj spravodajcu Jana Pohůnka.

slovakia

left justify in out

Odvolací Mestský súd v Prahe dnes totiž podľa svojej hovorkyne Markéty Puciovej vrátil v stredu kauzu na nové prerokovanie. Rozhodnutie prvostupňového obvodného súdu, ktorý predtým stíhanie obvinených zastavil, respektíve postúpil na rezort obrany, zrušil. Informovali o tom české médiá, ktoré pripomínajú, že žaloba viní spomínanú trojicu zo zneužitia Vojenského spravodajstva na podnet Jany Nagyovej, niekdajšej šéfky kabinetu bývalého premiéra Petra Nečasa.
      

Obvodný súd pre Prahu 1 trestné stíhanie Pohůnka zastavil a prípad oboch niekdajších šéfov Vojenského spravodajstva v hodnosti generálov odovzdal ministerstvu obrany, aby ich prehrešky riešili disciplinárnou cestou. Všetci traja sa mali s Janou Nagyovou, medzičasom Nečasovou, dohodnúť na sledovaní vtedajšej manželky českého premiéra Radky Nečasovej. Janu Nagyovú súd uznal vinnou zo zneužitia Vojenského spravodajstva a odsúdili ju na rok podmienečne. Tak obhajoba, ako aj žaloba sa však proti tomuto verdiktu odvolali, takže súdne konanie bude pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies