Júsafzajová súhlasí s činom mexického azylanta na odovzdávaní Nobelových cien

NETKY.SK • 11 December 2014, 18:38 • 2 min
Júsafzajová súhlasí s činom mexického azylanta na odovzdávaní Nobelových cien

OSLO - Mladá pakistanská laureátka Nobelovej ceny za mier Malála Júsafzajová vyjadrila dnes súhlas s činom mexického azylanta, ktorý počas stredajšieho slávnostného odovzdávania týchto ocenení na radnici v nórskej metropole Oslo vyskočil na pódium a začal mávať mexickou zástavou, čím na krátko narušil oficiálny program.

slovakia

left justify in out

Podľa pakistanskej aktivistky, ktorú citovala agentúra AP, však tento incident naznačuje, že "v Mexiku sú problémy".
     

Nórska polícia oznámila, že páchateľ dostal pokutu vo výške 1665 eur za narušenie poriadku a bol poslaný späť do azylového centra. Z pódia ho rýchlo odviedla ochranka. Polícia si však nevie vysvetliť, ako sa mu bez pozvánky podarilo dostať cez prísnu bezpečnostnú kontrolu.
     

Júsafzajová si cenu prevzala spoločne s indickým bojovníkom za práva detí Kajlášom Satjárthím. V roku 2012 prežila útok ozbrojenca Talibanu, pri ktorom utrpela ťažké strelné zranenia hlavy. Musela sa podrobiť komplikovanej liečbe a operáciám v Británii, kde zostala študovať na strednej škole. V súčasnosti spravuje nadáciu Malala Fund, podporujúcu vzdelávacie aktivity v moslimskom svete a Afrike.
     

Mexická verejnosť je pobúrená vážnou politickou krízou a veľmi vysokou mierou kriminality v krajine s častými únosmi, vraždami páchanými členmi drogových gangov, ktoré spolupracujú s políciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies