Jurský svet je už historicky tretím najúspešnejším filmom

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 13:38 • 2 min
Jurský svet je už historicky tretím najúspešnejším filmom

USA - Dobrodružné sci-fi Jurský svet (2015) sa dostalo už na tretiu priečku historického rebríčka filmov s najvyššími celosvetovými tržbami.

slovakia

left justify in out

Snímka režiséra Colina Trevorrowa má momentálne na konte 1,522 miliardy amerických dolárov (v prepočte približne 1,396 miliardy eur), čím prekonala film Avengers: Pomstitelia (2012) s tržbami 1,52 miliardy dolárov, ktorý klesol na štvrté miesto. Druhá priečka patrí Titanicu (1997) (2,186 miliardy dolárov) a jednoznačne najúspešnejším filmom je Avatar (2009) (2,788 miliardy dolárov).

 

Sci-fi Jurský svet nadväzuje na snímky Jurský park (1993) a Stratený svet: Jurský park (1997) Stevena Spielberga a Jurský park 3 (2001) Joea Johnstona. Pred dvadsiatimi dvoma rokmi sa tragicky skončil sen excentrického milionára Johna Hammonda, ktorý chcel z DNA dinosaurov na odľahlom ostrove vytvoriť Jurský park so živými exponátmi. Od tých čias sa však toho veľa zmenilo, park sa postavil na nohy a ročne ním prejdú milióny nadšených návštevníkov. Zamestnanci začnú dokonca experimentovať s novými druhmi, čo podporuje najmä manažérka Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), ktorá zvieratá vníma ako zdroj zárobku. Biológ Owen Grady (Chris Pratt) má však z tvorov, ktoré nestvorila príroda, ale laboratórium, obavy. Udalosti mu dajú za pravdu, keď sa jeden z dinosaurov odtrhne z reťaze a začne požierať zamestnancov aj návštevníkov parku, medzi ktorými sú aj synovci Claire. Teraz už nejde o vyššie tržby ani o udržanie prestíže. Cieľom je prežiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies