Jurinovej sa páčia Pellegriniho jamky v lícach, jemu, že nevládne opozícia

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 07:02 • 2 min
Jurinovej sa páčia Pellegriniho jamky v lícach, jemu, že nevládne opozícia

BRATISLAVA - Na predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho (Smer-SD) sa pozerá lepšie ako na jeho predchodcu Pavla Pašku (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Príjemnejšie sa pozerá na predsedu, ktorý sa často usmieva, má jamky v lícach, je to príjemné," porovnala v dnešnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová (OĽaNO).

 

Podpredsedníčka parlamentu si Pellegriniho všíma. Neušiel jej ani reklamný spot na súťaž The School Dance. Predseda parlamentu tam v montérkach šoféruje traktor. Jurinovú to asi zaujalo. "Aj traktorista by ste mohli byť," obrátila sa na Pellegriniho. "Nuž, nikdy neviete, kde skončíte," kontroval pobavene šéf zákonodarného zboru.

 

Jurinová ocenila, že Pellegrini je prístupnejší ako Paška, ktorý sa podľa nej správal arogantne. Od šéfa parlamentu s jamkami v lícach by však ešte prijala, keby zlepšil prístup vládneho Smeru-SD k opozičným návrhom zákonov.

 

"Sľubujem, budem sa snažiť najlepšie, ako viem," odpovedal Pellegrini. Zopakoval, že sa snaží zlepšiť atmosféru v parlamente. Poťažkal si však, že je náročné spájať poslancov, ktorí sa v minulosti "tak strašne dourážali".

 

Opozícii zároveň odporučil, aby nebola frustrovaná, že jej neprechádzajú návrhy ako na bežiacom páse. Pripomína jej, že nie je vo vláde. Pellegrini je tomu aj rád. "Je šťastie, že dnes nevládne osem koaličných strán. Nevedel by som si predstaviť, ako by sa vedeli dohodnúť na niečom pre túto krajinu, ktorá sa nachádza v ťažkom okolitom prostredí," poznamenal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies